Blogs

Een HEUG-lijke Alliance

08-03-2023
Van 26 februari tot 1 maart 2023 heeft de Alliance weer plaatsgevonden en MCX heeft dit evenement gesponsord. Onze collega’s Jean-Francois Bloem en Bjorn Verheij zijn aanwezig geweest om kennis op te doen van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van PeopleSoft Campus Solutions.

Na een aantal jaren van afwezigheid, kon MCX eindelijk weer deelnemen aan de HEUG Alliance. Dit HEUG-lijke evenement vond dit jaar plaats in Saint Louis, een stad in de staat Missouri in het midden van de Verenigde Staten. En de trip naar de andere kant van de oceaan is niet voor niets geweest!

Naast het ontmoeten van nieuwe klanten hebben we ook bestaande klanten gesproken. Zo hebben we leuke gesprekken gevoerd met medewerkers van InHolland, de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit van Pretoria en daarnaast met het bestuur van de HEUG en van de DEUG. Maar ook met Cy2 en Visions, de partners van MCX, hebben we de contacten weer aangehaald.

Er was een uitgebreid programma samengesteld met een groot aantal interessante sessies die we bijgewoond hebben. Zo hebben we informatie gekregen over:

  • ElasticSearch Real time indexing: het PeopleSoft Search Framework maakt gebruik van gegevens die zijn geïndexeerd in ElasticSearch voor zoek- en analyses. Real Time indexing zorgt ervoor dat gegevens op de zoekserver worden bijgewerkt zodra een applicatietransactie is opgeslagen.  Dit zorgt ervoor dat er geen ongelijkheden bestaan tussen de gegevens in de PeopleSoft -database en de geïndexeerde gegevens in ElasticSearch;
  • Versnellen Peopletools upgrades: We hebben wat ideeën opgedaan waardoor we de downtime tijdens een PeopleTools-upgrade kunnen verminderen. Hier zullen we binnenkort mee gaan testen;
  • Load stress testen met behulp van Jmeter en Selenium;
  • Strategieën i.v.m. het aanbrengen van Oracle Critical Patches.

Al met al een zeer succesvolle en leerzame Alliance waar we met veel plezier op terugkijken!