Neem contact op Zoeken
Blogs

​Twee belangrijke uitdagingen in het land van Oracle en onderwijs

11-11-2016
Het najaar van 2016 staat bij ons volop in het teken van deelname aan diverse HEUG-bijeenkomsten. Zo zijn we onlangs aanwezig geweest bij HEUG EMEA en zijn we in november druk met de HEUG Arab en de DEUG-bijeenkomst in Diemen. Kortom, voor ons de tijd om onze kennis op het gebied van Oracle PeopleSoft en Oracle E-Business Suite zo veel mogelijk te delen. Middels deze blog wil ik alvast twee belangrijke ontwikkelingen aanstippen.
 
PUM
Eén van de belangrijkste veranderingen die op stapel staan bij Oracle en die ook effect zal hebben op het onderwijs, is de allernieuwste versie van PeopleSoft versie 9.2 in combinatie met PeopleTools 8.55. Dit is de eerste versie waarbij een upgrade eigenlijk niet echt meer nodig is. De methodiek die hieraan ten grondslag ligt, PeopleSoft Update Manager (PUM) is een software set die periodiek upgrades uitvoert. Uiteraard communiceert Oracle dat dit kostenbesparing en strategische voordelen met zich meebrengt, maar de vraag is in hoeverre PUM rekening houdt met maatwerk. Mijn advies is dan ook om hier scherp op te letten en eventueel de hulp van onze consultants in te roepen.
 
Integratie PeopleSoft en E-Business Suite
Een uitdaging waar veel scholen, universiteiten en hogescholen mee te maken hebben: een stroeve integratie tussen de PeopleSoft applicatie en bijvoorbeeld de E-Business Suite (EBS). Het koppelen van deze twee systemen blijft een uitdaging en kan leiden tot vervelende integratieproblemen. MCX kent als geen ander de onderliggende architectuur van zowel de Oracle E- Business Suite als PeopleSoft Campus Solutions. Daarom zijn wij in staat om klanten snel van oplossingen te voorzien.
 
Buiten de bovengenoemde punten zijn er uiteraard meer uitdagingen in het land van onderwijs en Oracle. Denk aan de grote hoeveelheid mensen die in één korte periode allemaal toegang moeten hebben tot één systeem en de grote invloed vanuit de overheid, zoals steeds vernieuwende wet- en regelgeving en de applicatie bedieningsvriendelijker te maken middels Fluid. Deze uitdagingen zijn misschien wat klassieker van aard en maakt de branche wellicht ingewikkeld, maar zeker interessant. Tijdens de HEUG Arab en de DEUG zullen dit soort onderwerpen zeer uitgebreid aan bod komen. Ik kijk er naar uit en zal u zeker op de hoogte houden.
 
Meer weten over de technische beheeruitdagingen binnen het onderwijs? Download dan ons whitepaper via deze link


Deze blog is geschreven door Jean-François Bloem, commercieel manager bij MCX