Neem contact op Zoeken
Klanten

GeesinkNorba

16-01-2015
Ook simpelweg het in de lucht houden van de Oracle E-Business Suite kan een uitdaging zijn
 
Al sinds 2009 prijkt de naam Geesinknorba in het klantportfolio van MCX. En Geesinknorba is niet een van de minsten, want deze producent van afvalinzamelvoertuigen, zelfpersende en stationaire afvalpersen kijkt terug op 140 jaar geschiedenis in de afvalmanagementindustrie. Sinds de oprichting richt Geesinknorba zich op de ontwikkeling, productie, verkoop en het onderhoud van innovatieve oplossingen. Het hoofdkantoor van deze wereldwijde speler bevindt zich in het Hollandse Emmeloord. We spreken Wietze Dam, technical manager bij Geesinknorba, over zijn ervaringen met MCX en Oracle E-Business Suite.
 
Uitfasering Oracle
Geesinknorba gebruikt vrijwel alle modules in de Oracle E-Business Suite, met uitzondering van de engineering module. Op dagelijkse basis werken zo’n 150 medewerkers met het systeem. Door verschillende overnames door de tijd heen, is de situatie zo geworden dat er meerdere ERP-pakketten worden gebruikt binnen de organisatie. Het gebruik van één platform werd noodzakelijk. Dit houdt in dat de Oracle E-Business Suite op termijn wordt vervangen door SAP.  
 
Stabiliteit
Wietze: “Destijds hadden we een enorme uitdaging op het gebied van stabiliteit, mede door de verouderde legacy hardware. Soms lag het systeem er wel een uur per dag uit. Dat was onaanvaardbaar. Mede door de toekomstige overstap naar een nieuw ERP-systeem, werd er in het verleden al besloten om geen upgrades meer door te voeren binnen Oracle E-Business Suite. De modules en databases moesten gewoon draaiende en toegankelijk blijven.” Geesinknorba ging op zoek naar een partij die hiervoor kon zorgen.
 
Uitdagingen voor MCX

Bij de start van de samenwerking had MCX dus direct twee flinke uitdagingen voor de boeg. Er was én oude software én de servers waren zeer instabiel. “Wij konden het het technisch beheer overdragen aan MCX. Het is onze corebusiness ook niet. Het is een heel goede beslissing geweest. De Oracle E-Business Suite is overgezet naar hardware van MCX in een Private Cloud. Ook werd waar mogelijk Linux als operating systeem gebruikt. Dat kwam direct de stabiliteit ten goede. Het systeem ligt er nu incidenteel uit.
 
Oracle E-Business Suite in de lucht houden

100 procent stabiliteit is er niet en dat is niet zo gek met dermate oude software. Het is nog steeds veel werk voor MCX om de systemen draaiende te houden. Zo zitten er af en toe hiccups in het laten communiceren van de nieuwe hardware met de oude software. “Links- of rechtsom, er komt altijd een oplossing. MCX denkt proactief en pragmatisch mee over onze specifieke problematiek. Onze afdeling bestaat nog uit drie man en dan is het belangrijk om een aantal specialistische taken uit handen te geven om de continuïteit te kunnen waarborgen.”
 
Prettige samenwerking
“Helaas is onze samenwerking met MCX eindig en ik weet zeker dat we het MCX-team gaan missen. Want ondanks dat ze in de afgelopen jaren flink gegroeid zijn, zijn de lijntjes altijd kort gebleven en is de manier van werken altijd naar onze wens geweest.”