Neem contact op Zoeken
Nieuws

DAB VLOOT, gemeente Rotterdam en SSC PS besteden technisch beheer uit aan MCX

19-03-2015
MCX, kenniscentrum voor technisch beheer van Oracle applicaties en databases, heeft in een periode van drie maanden drie aanbestedingen gewonnen. Tevens maakt MCX nog kans op de gunning van een vierde aanbesteding. De organisatie heeft het Belgische DAB VLOOT, de gemeente Rotterdam en het Shared Service Center PeopleSoft (SSC PS) aan haar klantenbestand toegevoegd.
 
Shared Service Center PeopleSoft
De komende vier jaar neemt MCX het technisch beheer en de hosting van de onderwijsinformatiesystemen (SIS) van vier ROC’s voor haar rekening. De Oracle Campus Solutions is centraal ondergebracht in het Shared Service Center PeopleSoft, waarin zowel het studenteninschrijfsysteem als het studentenvolgsysteem van zo'n 53.000 studenten ondergebracht is. Het contract kan met twee keer twee jaar worden verlengd.
 
DAB VLOOT
DAB VLOOT is een Belgische rederij, gespecialiseerd in overheidsvaartuigen en maakt via het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust deel uit van de Vlaamse overheid. MCX werkte al eerder voor DAB VLOOT en heeft nu opnieuw de aanbesteding gewonnen. MCX neemt de hosting en het beheer van de Oracle E-business Suite voor de komende vier jaar op zich.
 
Gemeente Rotterdam
Ook de gemeente Rotterdam heeft het contract verlengd met twee jaar. Nieuw is echter dat MCX nu ook het technisch beheer van Gemeentebelastingen Rotterdam op zich neemt. MCX voert het technisch beheer uit van de Oracle E-business Suite, Oracle Datawarehouses, SOA Suite en het aanverwante maatwerk over twee datacenters. Het contract kan mogelijk worden verlengd met twee keer één jaar. MCX is met name trots, omdat de gemeente Rotterdam in haar bestek heeft opgenomen op zoek te zijn naar ‘De beste dienstverlener voor Hosting en Beheer Oracle bedrijfssystemen van Rotterdam’.
 
Jean-François Bloem, commercieel manager bij MCX: “We zijn trots op het feit dat we zoveel aanbestedingen in zo’n korte periode hebben binnengehaald. Van alle herwonnen of gewonnen klanten krijgen we de feedback dat de kwaliteit van onze dienstverlening, onze ervaring en de prijsstelling doorslaggevend zijn in de keuze voor MCX. Het is voor ons het bewijs dat we de goede weg bewandelen.”