Neem contact op Zoeken
Nieuws

HEUG EMEA 2018: het jaar van integratie & Student Cloud

19-10-2018
Dit jaar vond het grootste evenement voor Oracle-gebruikers HEUG EMEA 2018 op 9 en 10 oktober plaats in Antwerpen. HEUG is de internationale gebruikersvereniging van instellingen uit het hoger onderwijs die Peoplesoft Campus Solutions gebruiken. Meer dan 35 onderwijsinstellingen van over de hele wereld, van Cambridge tot Pretoria (Zuid-Afrika) tot Amsterdam. Met rond de 175 bezoekers uit het onderwijs was de opkomst dit jaar weer groter dan vorig jaar. Ieder jaar worden de ontwikkelingen en behoeften van studenten, docenten en andere gebruikers van Peoplesoft Campus Solutions besproken. De centrale vraag: hoe kan Oracle-technologie nu en in de toekomst blijven aansluiten? Tijdens deze editie lag de focus met name op de AVG, de mogelijkheden van Fluid en Self-Service. Het bijzondere aan dit event is de voelbare bereidheid om elkaar te helpen met kennis. Ook wij waren als sponsor van de partij om kennis te delen en te nemen.
 
Twee belangrijke ontwikkelingen die duidelijk naar voren kwamen tijdens het event waren de integratie van verschillende systemen en de toekomst van Campus Solutions. De integratie tussen verschillende systemen wordt steeds belangrijker, daarom werd er uitgebreid aandacht besteed aan de verschillende methodieken om on-premise applicaties te integreren met cloud-applicaties. Ook de toekomst van Campus Solutions als Studenten Informatie Systeem en de toekomst van Student Cloud als opvolger stonden hoog op de agenda. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de Student Cloud. Oracle geeft aan dat de functionaliteiten die nu beschikbaar zijn nog lang niet altijd voldoende is voor hetgeen dat instellingen nodig hebben, maar de cloud-versie is nu al gebruiksvriendelijker in look & feel dan Campus Solutions. De komende periode zal Oracle steeds meer functionaliteiten toevoegen aan de Student Cloud zodat dit op den duur ook een volwassen applicatie zal vormen. Tot die tijd wordt ook Campus Solutions volop doorontwikkeld. Dit laatste tot grote tevredenheid van de huidige gebruikers die nog altijd enthousiast zijn over de huidige mogelijkheden. Met name de komst van Fluid om schermen gebruikersvriendelijker te maken is een welkome aanvulling.
 
We hebben tijdens het event van de gelegenheid gebruikgemaakt om met gebruikers in gesprek te gaan over de upgrades naar versie 9.2 met en bijbehorende technische uitdagingen, de oorzaak van de performance problemen en de omgang met het dagelijkse beheer van Campus Solutions. De gesprekken bevestigden dat beheer een opzichzelfstaande specialisme is, onze rol hierin is tijdens HEUG EMEA is wederom gewaardeerd. Meerdere instellingen toonden belangstelling voor onze diensten naar aanleiding van de ervaringen van andere onderwijsinstellingen.