Neem contact op Zoeken
Nieuws

MCX breidt applicatieportfolio uit met Primavera

10-12-2018
Sinds kort behoort de applicatie Primavera tot het portfolio van MCX. Dit betekent dat wij nu ook deze applicatie voor u kunnen beheren. Primavera is een Enterprise Project Portfolio managementsoftware en is in 1983 gelanceerd door Primavera Systems Inc, het bedrijf dat in 2008 werd overgenomen door Oracle. De software omvat project- en productmanagement, samenwerking- en controlemogelijkheden en integreert met andere Enterprise software zoals de Oracle E-Business Suite. 

Van oudsher betroffen de implementaties zogenaamde on-premise installaties, oftewel de software werd bij de klant op servers geïnstalleerd. De organisatie diende vervolgens zelf zorg te dragen voor het beheer. Enige tijd geleden bracht Oracle ook een SaaS variant van Primavera op de markt om de klant te ontzorgen. Dit sprak veel organisaties aan, maar niet voor iedereen is een SaaS applicatie gewenst. Een nadeel van SaaS applicaties is bijvoorbeeld dat de data zich mogelijk buiten Nederland bevindt. Daarom wordt Primavera nu ook als dienst aangeboden, maar dan in een private cloud waarbij de klant zelf de regie houdt over het life cycle management van de software en de locatie van de data. De private cloud oplossing laat zich het best omschrijven als 'best of both worlds', geen omkijken naar de hosting, het technisch beheer of security, maar wel met behoud van de regie over de functionaliteit.

Inmiddels heeft MCX haar eerste Primavera klant verwelkomd. De verwachting is dat de private cloud oplossing bij deze klant in het eerste kwartaal van 2019 live gaat. In één van onze volgende nieuwsbrieven gaan wij hier meer aandacht aan besteden. Heeft u voor die tijd al vragen, neem dan gerust contact met ons op.