Neem contact op Zoeken
Nieuws

MCX verwelkomt Allseas Group S.A. als nieuwe klant

01-11-2019

Onlangs heeft MCX een overeenkomst afgesloten met Allseas Group S.A. voor het beheer van haar Oracle applicaties. Het betreft hier niet alleen de Oracle E-Business Suite omgevingen maar ook de Oracle applicaties die op de vessels van Allseas draaien.

De overeenkomst betrof in eerste instantie het beheer van de applicaties welke door Allseas werden gehost in haar eigen datacenter. Doordat de hardware aan vervanging toe was hebben Allseas en MCX al vrij snel de mogelijkheden onderzocht om de omgevingen onder te brengen in de Private Cloud van MCX. 
Dit onderzoek wees uit dat de Private Cloud voordelen met zich meebrengt ten aanzien van continuïteit en verlaging van de kosten. Om deze redenen is de overeenkomst uitgebreid waardoor MCX nu ook verantwoordelijk is voor de hosting van deze omgevingen.

Over Allseas
Van offshore-pijpleidingen tot het installeren en verwijderen van offshore-constructies, Allseas blinkt uit in het ontwerpen en uitvoeren van grote en complexe offshore-projecten voor grote olie- en gas producerende bedrijven wereldwijd. Activiteiten omvatten ontwerp, engineering, inkoop, fabricage en projectmanagement. Onze schepen zijn uitgerust met geavanceerde technologieën en richten zich op offshore-pijpleidingen voor olie en gas, evenals installatie en verwijdering van offshore-platforms in één lift.
Het bedrijf heeft ongeveer 2.500 medewerkers en een geschatte omzet van €1,3 miljard. Het bedrijf is in handen van oprichter Edward Heerema.