Blog

Leerzame dagen in Las Vegas
Apr 05, 2017 | Auteur: Jean-François Bloem
 
In maart waren wij aanwezig op De Alliance, het jaarlijkse evenement van de HEUG (Higher Education User Group), dat dit jaar gehouden werd in Las Vegas. Een mooi tripje, waar we veel gehoord, gezien en geleerd hebben over het laatste nieuws rondom het Studenten Informatie Systeem (SIS) van Oracle/PeopleSoft; Campus Solutions. In deze blog praat ik u graag bij over de laatste ontwikkelingen.
 
De toekomst van Oracle: IaaS, PaaS & SaaS
Zoals wellicht bekend legt Oracle dit jaar de nadruk op IaaS, PaaS en SaaS. Ook op De Alliance waren de cloud-boodschappen niet van de lucht. Uiteraard probeert Oracle zoveel mogelijk klanten naar hun SaaS-oplossing te krijgen. Maar tegelijkertijd werd er expliciet gezegd dat Oracle nog steeds zeer grote klanten heeft die nooit de overstap naar de cloud gaan maken, soms ook vanwege het feit dat hun businessmodel dat simpelweg niet toelaat. Daar houdt Oracle rekening mee. Voor deze bedrijven blijft Oracle de on-premise oplossing ondersteunen.
 
RTO
Bij een meer inhoudelijke sessie over de cloudstrategie, met betrekking tot IaaS, werden nogmaals de voordelen uit te doeken gedaan. Niet zo gek natuurlijk. Toch vonden we het antwoord op de vraag over de Recovery Time Objective (RTO) opmerkelijk. De vraag werd namel