Blog

Leerzame dagen in Las Vegas (deel 2)
Jun 29, 2017 | Auteur: Jean-François Bloem
 

In mijn vorige blog had ik het al over een aantal belangrijke, maar algemene conclusies van De Alliance, die dit jaar plaatsvond in de grootste gokstad ter wereld: Las Vegas. Daarin schreef ik dat MCX naast de roadmap sessie, ook inhoudelijke en technische sessies heeft bezocht. Hieronder volgt een overzicht van de highlights:

Crystal Reports
Zoals u waarschijnlijk al heeft gehoord, zal het vanaf PeopleTools 8.55 niet meer mogelijk zijn om Crystal Reports te gebruiken. Het voor de hand liggende alternatief is om al uw rapporten naar Oracle BI Publisher te migreren.
 
PeopleSoft Update Manager (PUM)
PUM is de nieuwe lifecycle management tool van PeopleSoft. Er bestaan geen bundels of Maintenance Packs meer (all or nothing). Met PUM bestaat nu de mogelijkheid om snel een patch aan te brengen voor een specifiek probleem. Daarbij wordt er automatisch naar alle afhankelijkheden gekeken. Het is dan ook niet meer nodig om de patches zelf handmatig te downloaden.

PeopleTools 8.56
In de zomer van dit jaar komt PeopleTools 8.56 uit. Hieronder een opsomming van de verwachte mogelijkheden:
 
 • PeopleSoft Cloud deployment architecture
  PeopleSoft Cloud deployment architecture werd al in 8.55 geïntroduceerd. Het veranderde de manier waarop een applicatie werd aangeleverd en geïnstalleerd. In 8.56 wordt dit nog meer uitgewerkt.
   
 • Elastic Search
  Elastic Search kwam al met 8.55.11 mee en is de nieuwe search engine die Secure Enterprise Search zal vervangen (end of support april 2018). Elastic Search is gebaseerd op Lucene, een opensource-, tekstgebaseerde information-retrieval-API. In 8.56 wordt dit verder geoptimaliseerd. 
   
 • PeopleSoft User Interface
  Fluid UI Enhancements – PeopleTools 8.56 biedt meer aanpassingsmogelijkheden voor de homepage. Fluid Forms die gebruikt worden om de UI te configureren en aan te passen, kunnen nu ook in de Activity Guides worden meegenomen.
   
 • PeopleSoft Update Manager Analytics
  Het dashboard zal nu veel meer informatie bevatten.
   
 • Page Composer for Approvals
  Hiermee is het voor gebruikers mogelijk een pagina te ontwerpen zonder technische kennis van Application Designer. Met Page Composer kan een gebruiker een approval page maken door middel van drag & drop fields.
Uiteraard is dit slechts een beknopte opsomming van hetgeen gepresenteerd werd. Mocht u meer willen weten over de impact van bijvoorbeeld PUM of PT 8.56 dan kunt u contact opnemen met één van onze PeopleSoft Campus Solutions specialisten.

Help us share this
Share Share Share Share Share