Nieuws

SOC compliance
Feb 21, 2018 MCX levert jaarlijks op verzoek een SOC2 rapportage aan haar klanten. Middels deze rapportage geeft MCX haar klanten en de auditors van haar klanten inzage in de wijze waarop MCX controle maatregelen heeft ingericht met als doel het borgen van de kwaliteit van de dienstverlening. Daarnaast levert MCX vanaf 2018 ook een SOC3 rapportage. Deze rapportage is inzichtelijk voor iedereen en dus voor ook bedrijven die geen klant van MCX zijn. De laatste versie van…
Lees meer
ROC Rijn IJssel live in de Private Cloud van MCX
Jan 19, 2018 Het ROC Rijn IJssel, een regionaal opleidingscentrum in de provincie Gelderland, heeft in 2017 MCX de opdracht gegund om het Studenten Informatie Systeem (verzorgd door PeopleSoft Campus Solution) bij MCX in de Cloud onder te brengen.

Het betreft het totale beheer van de infrastructuur, het technische- en applicatiebeheer. De transitie van de PeopleSoft Campus Solution naar de Cloud van MCX bestond op hoofdlijnen uit twee delen:

    • de…
Lees meer
Meltdown en Spectre kwetsbaarheden (vervolg)
Jan 16, 2018 De kwetsbaarheden Meltdown en Spectre zijn volop in de belangstelling geweest de afgelopen tijd. Via deze weg wil MCX graag haar klanten op de hoogte houden over de ontwikkelingen. MCX heeft alle nieuwsberichten in de gaten gehouden. Helaas zijn nog niet alle patches of workarounds beschikbaar. Sommige updates hebben zaken alleen maar erger gemaakt (instabiele systemen). Op het moment dat er patches toegepast kunnen worden, stelt MCX haar klanten persoonlijk op de hoogte. Daarnaast heeft…
Lees meer
Meltdown en Spectre kwetsbaarheden
Jan 04, 2018 Op 4 januari zijn er kwetsbaarheden in de Intel chip architectuur bekend gemaakt. Deze kwetsbaarheden hebben de naam Meltdown en Spectre gekregen. De kwetsbaarheden maken het mogelijk voor programma's om delen van andere programmatuur, die in geheugen geladen zijn, uit te lezen. Hierdoor kan onterecht informatie worden uitgelezen.

De kwetsbaarheden zijn officieel geregistreerd met onderstaande nummers:

Spectre:
CVE-2017-5715 (http://www.cve.mitre.org/cgi-bin/cvename.cgi?name=2017-5715)
CVE-2017-5753 (http://www.cve.mitre.org/cgi-bin/cvename.cgi?name=2017-5753)

Meltdown:
Lees meer