Nieuws

Opdracht Provincie Drenthe opnieuw aan MCX gegund
Jun 11, 2015 De Provincie Drenthe heeft in mei 2015 een aanbesteding uitgeschreven voor het Technisch applicatiebeheer van de Oracle E-Business Suite en alle Oracle databases. Nadat MCX reeds in 2011 een opdracht van de Provincie Drenthe gegund heeft gekregen, zal de samenwerking tussen de Provincie en MCX opnieuw door gunning verlengd worden.
Lees meer
OpenSSL - Logjam security bug
May 22, 2015 Op 20 mei is er een bug in de OpenSSL bibliotheek bekend gemaakt onder de naam Logjam. Deze bug houdt in dat een aanvaller een lager versleutelingsniveau kan afdwingen voor een beveiligde verbinding dan afgesproken is. Hierdoor is de kans groter dat de inhoud van de data kan worden ontcijferd en dus kan worden ingezien. MCX is bezig met het doorvoeren van een oplossing.

Is er met u geen contact opgenomen dan…
Lees meer
Slechte performance onderwijsinformatiesystemen belemmert innovatie
Apr 20, 2015 Onderwijsinformatiesystemen die slecht scoren op het gebied van performance belemmeren het innovatievermogen van het hoger onderwijs. Dat stelt MCX, kenniscentrum voor technisch beheer van Oracle applicaties, in haar nieuwste whitepaper ‘Hoe beheert u onderwijssystemen anno nu?’. Als onderwijsinformatiesystemen niet naar behoren functioneren en last hebben van downtime en traagheid, worden technisch beheerders gedwongen om zich ad hoc bezig te houden met het oplossen van deze problemen. Hierdoor hebben zij geen tijd om zich te richten…
Lees meer
Patches beveiligingslekken OpenSSL
Mar 20, 2015 Op 19 maart zijn er een aantal patches beschikbaar gekomen voor lekken in de OpenSSL code bibliotheek. Deze bibliotheek wordt onder andere door web servers gebruikt om de communicatie tussen server en PC te beveiligen. MCX is op dit moment in onderzoek of er servers vatbaar zijn. Wij houden u via deze weg op de hoogte.

Is er met u geen contact opgenomen dan zijn de servers waar u gebruik van maakt…
Lees meer