Nieuws

OpenSSL - Logjam security bug
May 22, 2015 Op 20 mei is er een bug in de OpenSSL bibliotheek bekend gemaakt onder de naam Logjam. Deze bug houdt in dat een aanvaller een lager versleutelingsniveau kan afdwingen voor een beveiligde verbinding dan afgesproken is. Hierdoor is de kans groter dat de inhoud van de data kan worden ontcijferd en dus kan worden ingezien. MCX is bezig met het doorvoeren van een oplossing.

Is er met u geen contact opgenomen dan…
Lees meer
Slechte performance onderwijsinformatiesystemen belemmert innovatie
Apr 20, 2015 Onderwijsinformatiesystemen die slecht scoren op het gebied van performance belemmeren het innovatievermogen van het hoger onderwijs. Dat stelt MCX, kenniscentrum voor technisch beheer van Oracle applicaties, in haar nieuwste whitepaper ‘Hoe beheert u onderwijssystemen anno nu?’. Als onderwijsinformatiesystemen niet naar behoren functioneren en last hebben van downtime en traagheid, worden technisch beheerders gedwongen om zich ad hoc bezig te houden met het oplossen van deze problemen. Hierdoor hebben zij geen tijd om zich te richten…
Lees meer
Patches beveiligingslekken OpenSSL
Mar 20, 2015 Op 19 maart zijn er een aantal patches beschikbaar gekomen voor lekken in de OpenSSL code bibliotheek. Deze bibliotheek wordt onder andere door web servers gebruikt om de communicatie tussen server en PC te beveiligen. MCX is op dit moment in onderzoek of er servers vatbaar zijn. Wij houden u via deze weg op de hoogte.

Is er met u geen contact opgenomen dan zijn de servers waar u gebruik van maakt…
Lees meer
DAB VLOOT, gemeente Rotterdam en SSC PS besteden technisch beheer uit aan MCX
Mar 19, 2015 MCX, kenniscentrum voor technisch beheer van Oracle applicaties en databases, heeft in een periode van drie maanden drie aanbestedingen gewonnen. Tevens maakt MCX nog kans op de gunning van een vierde aanbesteding. De organisatie heeft het Belgische DAB VLOOT, de gemeente Rotterdam en het Shared Service Center PeopleSoft (SSC PS) aan haar klantenbestand toegevoegd.
 
Shared Service Center PeopleSoft
De komende vier jaar neemt MCX het technisch beheer en de hosting van…
Lees meer