Nieuws

Meerjarige samenwerking Gemeente Den Haag
Mar 18, 2015 In januari van dit jaar is door de Gemeente Den Haag een aanbesteding uitgeschreven voor de housing en hosting van de Oracle E-Business Suite. De aanbesteding betrof niet alleen de housing en hosting, maar ook het technisch applicatiebeheer van de Oracle E-Business Suite en de Oracle datawarehouses. De Gemeente Den Haag heeft met name nadruk gelegd op de security en veiligheidsaspecten van de uitbesteding, gezien het feit dat het hier om outsourcing gaat. Na een…
Lees meer
Oracle EBS 11i blijft nog 1 jaar op ‘Sustaining Support’
Mar 17, 2015 Oracle EBS 11i (11.5.10.2) is op 1 december 2013 naar 'Sustaining Support' gegaan. Dit houdt in dat er geen nieuwe updates, patches, security alerts, data fixes en CPU's meer worden gemaakt voor deze versie. Er worden ook geen functionele vernieuwingen meer aangeboden. Echter misschien wel het belangrijkste wat deze vorm van ondersteuning inhoudt is dat er geen certificeringen meer komen met nieuwe producten van andere partijen. Hierbij kan men denken aan browser versies, java versies…
Lees meer
GHOST kwetsbaarheid (CVE-2015-0235)
Mar 17, 2015 Op 27 januari 2015 is er een bug gepubliceerd die betrekking heeft op het Linux Operating System. Deze bug maakt het mogelijk om via het netwerk zonder inloggegevens kwaadaardige code uit te voeren. Er is inmiddels een oplossing vrijgegeven, die door MCX op alle relevante servers wordt geïnstalleerd. MCX informeert de relevante klanten aangezien niet alle klanten zijn getroffen door deze bug.

Als er geen contact met u in opgenomen, dan is…
Lees meer
Oracle E-Business database bug
Jan 20, 2015 Op 20 januari 2015 is er een bug gepubliceerd die betrekking heeft op de Oracle E-Business Suite database. Deze bug maakt het mogelijk om via het netwerk zonder inloggegevens kwaadaardige code in de database te installeren.

Dit geeft een aanvaller vervolgens de mogelijkheid om bijvoorbeeld data uit de database te verkrijgen. MCX informeert de relevante klanten aangezien niet alle klanten zijn getroffen door deze bug.
 
Als er geen contact…
Lees meer