Nieuws

Mar 17, 2015
Oracle EBS 11i blijft nog 1 jaar op ‘Sustaining Support’

Oracle EBS 11i (11.5.10.2) is op 1 december 2013 naar 'Sustaining Support' gegaan. Dit houdt in dat er geen nieuwe updates, patches, security alerts, data fixes en CPU's meer worden gemaakt voor deze versie. Er worden ook geen functionele vernieuwingen meer aangeboden. Echter misschien wel het belangrijkste wat deze vorm van ondersteuning inhoudt is dat er geen certificeringen meer komen met nieuwe producten van andere partijen. Hierbij kan men denken aan browser versies, java versies en besturingssystemen.

Oracle heeft tijdelijk 'Sustaining Support' uitgebreid met ondersteuning voor Severity 1 issues tot 31 december 2015. Severity 1 issues zijn problemen die de beschikbaarheid van de applicatie treffen. Oracle heeft te kennen gegeven dat per 31 januari 2016 deze extra service bovenop 'Sustaining Support' komt te vervallen.

Wat betekent dit voor u? Als u gebruik maakt van Oracle EBS versie 11.5.10.2 en de applicatie voldoet aan uw wensen dan verandert er in eerste instantie niets. Zijn er toekomstige risico's verbonden aan het gebruik van deze versie? Jazeker:

1. Wanneer de desktops in uw organisatie worden geupgrade dan kan dit gevolgen hebben voor Oracle EBS. De nieuwe versie van de browser, java en/of het besturingssysteem kan ervoor zorgen dat Oracle EBS niet meer functioneert.
2. Doordat er een freeze op zowel de desktop omgeving als op de server nodig is, kan de beveiliging van de omgeving niet meer worden gegarandeerd.

Als deze risico's voor u acceptabel zijn dan is er geen probleem. Het advies vanuit zowel Oracle als MCX is om voor het einde van 'Sustaining Support' te upgraden naar Oracle EBS 12.1.3 of 12.2. MCX assisteert u graag bij deze upgrade.

Help us share this
Share Share Share Share Share