The new MCX office building

Update new office - It's going very fast now!

14-02-2022
The construction of our new office building, which is currently being built on the corner of Deventerstraat and Quarles van Uffordlaan in Apeldoorn, is being built in its own unique way. For this design, industrial construction was chosen. This means that everything, the construction and also all the technology, comes into view. Nothing is hidden but everything is shown correctly. So it is rightly said: 'What you see is what you get.'

Op dit moment worden de kozijnen in het nieuwe pand geplaatst. De ramen die in deze kozijnen komen, wegen ruim 400 kilogram. Er moet zelfs een speciale kraan aan te pas komen om de ruiten te plaatsen. Ook is er een start gemaakt met het plaatsen van de groene gevels, de grote trots van dit ontwerp. Hiervoor zijn wateraansluitingen aangelegd en is de ophangconstructie gereed gemaakt. Het monteren van de panelen met de planten is nu in volle gang.

Ondertussen wordt er in het nieuwe pand ook hard gewerkt aan de binnenwanden. Zodra deze zijn geplaatst kan de stukadoor starten met het behang-klaar maken van de wanden. De hele inrichting is door een interieurarchitect ontworpen en dus is ook het behang iets bijzonders. Zeer binnenkort worden alle glazen wanden en de deuren geplaatst. Alles is al in de fabriek voorbereid zodat het alleen nog gemonteerd hoeft te worden.

En er is natuurlijk al een hoop werk gedaan. Zo zijn alle kabels voor de data aangelegd, een lengte van maar liefst drie kilometer. De bekabeling van het elektra is ook bijna voltooid. Doordat er geen systeemplafonds in het pand zitten wordt de elektriciteit in de wanden en de vloeren weggewerkt, een complexe maar zeker ook uitdagende bezigheid. Daarnaast zijn de installaties zoals riolering, sanitair en klimaatinstallaties al voor het grootste gedeelte gemonteerd.