Neem contact op Zoeken

Blogs

Blogs

Leerzame dagen in Las Vegas (deel 2)

Auteur: Jean-François Bloem … In mijn vorige blog had ik het al over een aantal belangrijke, maar algemene conclusies van De Alliance, die dit jaar plaatsvond in de grootste gokstad ter wereld: Las Vegas.

29-06-2017
Blogs

Leerzame dagen in Las Vegas

Auteur: Jean-François Bloem … In maart waren wij aanwezig op De Alliance, het jaarlijkse evenement van de HEUG (Higher Education User Group), dat dit jaar gehouden werd in Las Vegas.

05-04-2017
Blogs

​Twee belangrijke uitdagingen in het land van Oracle en onderwijs

Het najaar van 2016 staat bij ons volop in het teken van deelname aan diverse HEUG-bijeenkomsten. Zo zijn we onlangs aanwezig geweest bij HEUG EMEA en zijn we in november druk met de HEUG Arab en de DEUG-bijeenkomst in Diemen.

11-11-2016
Blogs

Trainee bij MCX: leren van specialisten!

Alweer vier maanden geleden ben ik begonnen als trainee Oracle IT bij MCX. In mijn vorige baan kwam ik er steeds meer achter dat ik ICT ontzettend interessant vind.

21-09-2016
Blogs

Het beheer van onderwijsinformatiesystemen: inhuren van een specialist of doet u het zelf?

Het beheren van onderwijsinformatiesystemen is als het maken van een maatpak. U weet wel ongeveer hoe, maar hoe precies en wat te doen in noodsituaties, is vaak toch onduidelijker.

16-06-2015
Blogs

Nog meer uitdagingen bij het beheren van ICT-onderwijssystemen

In mijn vorige blog stipte ik al een aantal belangrijke uitdagingen aan waar veel technisch beheerders bij onderwijsinstellingen mee te maken hebben. Ik had het toen over 24/7 beschikbare data, continuïteit en tevredenheid van de gebruikers. De praktijk leert ons dat er meer uitdagingen zijn.

05-06-2015
Blogs

Cloud computing is niet altijd de heilige graal

Recent berichtte Computable dat de softwaresector weer in de lift zit. Deze groei wijt ABN AMRO voor een groot deel aan cloud computing, waar softwareontwikkelaars van profiteren. Het oordeel over cloud computing is, net als in het Computable-artikel, in het algemeen positief:

13-05-2015
Blogs

IT Outsourcing: de adolescent op weg naar volwassenheid

De term outsourcing is geboren in 1981. Echter, toen hadden we het zeker nog niet over het uitbesteden van IT-beheer en -infrastructuren, maar meer over het uitbesteden van algemene bedrijfsprocessen.

15-04-2015
Blogs

3 uitdagingen bij het beheren van ICT-onderwijssystemen

Goede ICT-systemen zijn een randvoorwaarde voor goed onderwijs. De performance van studenteninformatiesystemen kan het reilen en zeilen op mbo’s, hbo’s en universiteiten flink beïnvloeden. Maar wat zijn dan de belangrijkste uitdagingen bij het beheren van ICT-systemen?

27-03-2015