Neem contact op Zoeken
Blogs

De toekomst van Oracle ERP

04-04-2019
Al sinds de oorspronkelijke aankondiging in 2006 over de komst van Oracle’s Cloud ERP, hangt de zweem van eindigheid rondom de Oracle E-Business Suite. Toen Oracle in 2011 tijdens Oracle Open World Fusion Applications als SaaS-applicatie introduceerde, hielden steeds meer klanten met een Oracle E-Business Suite on-premise installatie zich bezig met de vraag of men nu ook daadwerkelijk ‘iets’ moest doen. De voornaamste vraag was dan ook of de Oracle E-Business Suite daadwerkelijk end-of-life was zoals Oracle’s verkoopapparaat deed vermoeden. Ook anno 2019 speelt deze vraag bij sommige gebruikers. In dit artikel delen Enshore en MCX hun inzichten over de toekomst voor de Oracle E-Business Suite.

Is de Oracle E-Business Suite end-of-life? 
Het antwoord hierop is vrij simpel: Nee. Oracle bevestigt dat in dit ERP pakket nog volop wordt geïnvesteerd en dat de Oracle E-Business Suite nog minimaal 10 jaar wordt ondersteund. Oracle garandeert daarnaast dat voor de 12.2.X versies geldt, dat de ondersteunende technieken zoals de database en de applicatie technologie, veilig en bij de tijd blijft. Dit betekent dat klanten die gebruik maken van een versie van 12.2.X of hoger nog minimaal 10 jaar gebruik kunnen maken van hun huidige ERP-oplossing.
Echter, voor klanten die gebruik maken van versie 12.1.X loopt het premium support af op 31 december 2021. Ondanks dat extended support dan mogelijk is, is het raadzaam om op tijd na te denken over de toekomst.

Maakt uw organisatie nu gebruik van een 12.1.X. versie?
Dan adviseren Enshore en MCX om de upgrade naar 12.2.8. grondig te onderzoeken. De kosten en risico’s van deze upgrade zijn flink lager dan iedere herimplementatie naar een nieuw (Oracle) pakket. Daarnaast wordt de gebruikerservaring positief beïnvloed door de diverse nieuwe schermen en de introductie van 'De Command Centers', iets wat alle organisaties verder helpt in het verbeteren en het efficiënter maken van bedrijfsprocessen. Door het uitvoeren van een upgrade naar 12.2.8 bent u verzekerd van een ERP pakket dat voldoet aan alle eisen van een hedendaags systeem zonder desinvestering van uw huidige pakket doordat al uw investeringen in uw huidige E-Business Suite omgeving bewaard blijven.

Moet u ook naar de cloud?
Onder de noemer 'cloud' vallen meerdere oplossingen met elk haar unieke voor- en nadelen. Men kan het bijvoorbeeld hebben over een (private) cloud infrastructuur of over een SaaS-applicatie. In beide gevallen spreekt men over een cloud oplossing. Om meteen de belangrijkste voordelen van een cloud oplossing te benutten, is het in de meeste gevallen voldoende om gebruik te maken van een kwalitatief hoogstaande en schaalbare cloud-infrastructuuroplossing. Hierbij wordt de huidige ERP applicatie 'opgepakt' en 'geladen' in een cloud infrastructuur. Welke keuze u ook maakt, het blijft belangrijk om goed na te denken over de invulling van activiteiten die altijd zullen blijven. Hierbij kunt u denken aan een servicedesk, functioneel beheer, functioneel applicatiebeheer, technisch applicatiebeheer, releasemanagement, vernieuwingsprojecten, architectuur bewaking, advisering bedrijfsprocessen, testmanagement en systeemintegratie. 

Meer weten of sparren over uw situatie? Neem contact met ons op middels het volgende e-mail adres: info@mcx.nl