Neem contact op Zoeken
Blogs

De vier meest gestelde vragen over het testen van updates en upgrades voor ERP

19-06-2019
Is testen noodzakelijk?
Leveranciers van ERP-systemen brengen regelmatig nieuwe versies (upgrades) en kleinere updates uit. Ons advies is om deze updates en upgrades met regelmaat door te voeren, zodat u over de nieuwste functionaliteit, actuele beveiliging en een moderne gebruikersinterface beschikt. Om de gebruikersorganisatie zo min mogelijk te belasten met onaangekondigde functionaliteit en eventuele tekortkomingen, is het aan te raden om elke wijziging zorgvuldig te testen.
 
Waarom test men niet?
Een van de meeste genoemde oorzaken om niet te testen is de belasting die het op de gebruikersorganisatie legt. Het is bij het testen belangrijk om niet alleen alle standaard bedrijfsprocessen te testen, maar om ook alle organisatiespecifieke uitzonderingen mee te nemen. Een totale testbelasting van vele uren met tientallen betrokkenen is geen uitzondering. De belasting van de gebruikersorganisatie is vaak te groot om een testcyclus ieder kwartaal of elk half jaar te doorlopen. Organisaties stellen updates en upgrades daarom veelal uit.
 
Kan het ook slimmer?
Upgrades en updates worden door softwareleveranciers in een standaardomgeving getest. Deze inrichting kan op detailniveau afwijken van de specifieke inrichting van wat in uw gebruikersorganisaties van toepassing is. De Dutch ERP Cloud heeft op basis van de ervaring van Enshore en MCX een unieke testmethode gecreëerd. Het voordeel van deze methode is dat een groot deel van uw systeem gestandaardiseerd en deels geautomatiseerd wordt getest. Zijn er specifieke tests nodig voor uw maatwerkprocessen? Dan nemen we deze mee in onze analyse en voeren wij deze ook voor u uit. Hiermee wordt de testinspanning van de gebruikersorganisatie tot 80 procent gereduceerd. De focus verschuift voor u van testen naar het accepteren en begeleiden van nieuwe waardevolle functionaliteit.
 
Kan dit ook voor u werken?
Gebruikt u de Oracle E-Business Suite en wilt u altijd up-to-date zijn qua versies? In onze Dutch ERP Cloud kunt u profiteren van onze standaard testmethodiek. Hierbij wordt uw ERP-systeem geïnventariseerd en getoetst aan onze standaarden. Wij proberen waar mogelijk uw systemen zoveel mogelijk te rationaliseren en standaardiseren. Het gevolg is dat daarmee het risicoprofiel wordt verkleind en u gemakkelijker gebruik kunt maken van updates en upgrades. Op basis van de inrichting, de versies en eventuele maatwerk functionaliteiten worden de tests optimaal voor u ingericht en uitgevoerd.
 
Voor de standaard processen binnen de businessflows “Procure to Pay” en “Order to Cash” kunt u meteen maximaal gebruik maken van onze testtemplates. Deze bestaan uit geautomatiseerde tests en uit werkzaamheden die door ons testteam worden uitgevoerd.
 
AVG (Algemene verordening gegevensbescherming)
Het is niet toegestaan om persoonsgegevens zonder toestemming te gebruiken in testomgevingen.
In de Dutch ERP Cloud zijn standaard voorzieningen aanwezig om geautomatiseerd uw gegevens te anonimiseren. Hiermee zijn alle persoonsgegevens in de test- en ontwikkelomgevingen gemaskeerd en is er op dit gebied geen sprake van onrechtmatig gebruik van persoonsgegevens zoals beschreven in de AVG.
 
Contact
Mocht u naar aanleiding van bovenstaande nog vragen hebben, mail dan gerust naar contact@dutcherpcloud.nl. Wij helpen u graag verder!