Neem contact op Zoeken
Blogs

Interview met Rawish en Edwin

17-11-2022
Edwin van de Worp en Rawish Kewal zijn ruim een jaar in dienst bij MCX. Een goed moment om hun werkervaringen met ons te delen!

Wat doen jullie precies bij MCX?
Edwin en Rawish zijn beide werkzaam als servicedesk medewerker. In deze functie zorgen ze voor een goede doorstroming van incidenten en wijzigingen. Ze plannen klonen in, vergroten datafiles of herstarten omgevingen wanneer dat nodig is. Ook het monitoren van servers, om escalatie te voorkomen, valt onder hun taken.

Maar hoe zijn ze eigenlijk bij MCX terechtgekomen?
Via Luma Group, een werving- en selectiebureau voor o.a. IT-personeel, zijn de heren bij MCX op gesprek gekomen waarbij ze een gezellig maar vooral ook goed gesprek hebben gehad. Beiden hebben een goede indruk achtergelaten en hun indiensttreding volgde dan ook zeer snel. Ze mochten starten met een intern leertraject om ervaring met Oracle en Linux op te doen. De eerste weken hebben ze veel op hun zien afkomen en dat was soms best even pittig maar het was tegelijkertijd ook een bijzonder interessante periode. Rawish geeft aan: “We hebben ervaring gekregen met Linux en Windows OS, Oracle databases en SQL. Maar ook met diverse protocollen zoals Secure shell en FTP.” Met de opgedane kennis, zijn ze gestart op de Servicedesk van MCX.

Wat is de grootste uitdaging in jullie werk?
Rawish probeert elke dag een goede balans te vinden in zowel zijn persoonlijke ontwikkeling als het opdoen van de juiste kennis. Hij is erg trots op de groei die hij heeft doorgemaakt bij MCX waarbij hij de 8,3 die we van klanten krijgen voor onze service en doelgerichtheid, het grootste compliment vindt. “Dit is denk ik een bevestiging dat MCX de juiste keuzes maakt”, aldus Rawish. Edwin zet zich dagelijks in om alle werkzaamheden in de juiste banen te leiden om de klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. “Elke dag is weer anders omdat je nooit weet hoeveel meldingen er binnenkomen of wat het complexiteit van het vraagstuk is”, geeft Edwin aan.

Hoe zetten jullie de klant centraal?
Beiden vinden het belangrijk om goed te luisteren naar onze klanten en de meldingen van incidenten en verstoringen zo helder mogelijk te krijgen. “Alleen bij vaststelling van de oorzaak en probleemstelling, is het mogelijk om de juiste hulp te bieden” aldus Edwin. Ook de klanten op de hoogte houden van ontwikkelingen rondom incidenten, servicerequests en standaard changes is van groot belang”, vult Rawish aan. Dat ‘vertrouwen’ een kernwaarde is van MCX juichen ze alleen maar toe. “Alle werkzaamheden die we uitvoeren gebeuren op basis van wederzijds vertrouwen, dat moet ook wel want klanten hebben immers hun applicaties met kritische bedrijfsprocessen bij ons ondergebracht.” Wat MCX onderscheidt van andere werkgevers is, volgens Rawish, is dat er bij MCX niet alleen incidenten worden opgelost maar er wordt ook echt verder gedacht. “We zorgen voor een oplossing die voor meer klanten bruikbaar kan zijn én met supersnelle een reactietijd”.

Hoe vinden jullie MCX als werkgever?

Naast dat Edwin en Rawish vinden dat er een fijne werksfeer hangt en dat het vaak heel gezellig is, ervaren ze ook dat ze bij MCX volop aan hun ontwikkeling kunnen werken. “Naast een prachtige lijst met mooie klanten is het erg prettig dat je wordt omringt door collega’s die je graag willen helpen.” Heel anders dan bij organisaties buiten MCX mogen Edwin en Rawish als servicedesk medewerker ook technische acties uitvoeren. “Dit geeft niet alleen meer uitdaging in ons werk” geeft Edwin aan “maar zorgt ook voor zeer snelle reactietijden’’. Iets waar beide mannen heel trots op zijn.

Wat doen jullie als je niet aan het werk bent?
Beide heren hebben ook bezigheden naast hun werk bij MCX. Zo helpt Edwin elk jaar mee met een bevrijdingsfestival waarmee hij zijn maatschappelijke betrokkenheid vergroot. “Ik vind het belangrijk me in te zetten voor de samenleving om zo deze een beetje beter te maken”. Rawish zoekt vooral zijn ontspanning in de muziek. Hij componeert muziekstukken bij Legend en creëert elektronische muziek voor meerdere genres. Daarnaast trapt hij graag tegen een balletje met de mannen van het vrienden-voetbalteam. “Ik vind het heerlijk om buiten te sporten en helemaal als ik dit samen met m’n vrienden kan doen. Naast de gezelligheid is het natuurlijk ook goed voor mijn conditie.”