Neem contact op Zoeken
Klanten

Catharina Ziekenhuis

16-01-2015
MCX helpt Catharina Ziekenhuis met grote en innovatieve upgrade Oracle E-Business Suite
 
Al vanaf de implementatie van de Oracle E-Business Suite bij het Eindhovense Catharina Ziekenhuis in 2005, is MCX de partij voor hosting en beheer, tegenwoordig via de Private Cloud. Inmiddels zijn we ruim een decennium verder en heeft de samenwerking dit jaar met name gedraaid om een interessant en uitdagend project. De Oracle E-Business Suite moest een flinke upgrade ondergaan en tevens stond er een implementatie van nieuwe functionaliteiten op de planning. Hieronder een verslag van succesvol doch intensief project.
 
Upgrade van Oracle E-Business Suite
Een van de belangrijkste uitdagingen die op de planning stond, was de upgrade van de Oracle E-Business Suite. Niet zo maar een upgrade, want het ziekenhuis ging van versie 11.5.10.2 naar de allernieuwste beschikbare versie R12.2.5. Een extra uitdaging was het feit dat het ziekenhuis met de upgrade een van de allereerste in Nederland was die met de nieuwste versie ging werken. MCX had op dat moment nog minimaal zicht op eventuele bugs en kinderziektes. Dit was niet het enige waar de beheerpartij haar tanden in mocht zetten. Daarnaast diende er een database upgrade plaats te vinden van 11.2.04 naar 12.1.0.2. Al deze activiteiten vielen binnen de scope van het project.
 
Goed verlopen proces
Op basis van verschillende best practices uit het verleden is MCX aan de slag gegaan met de upgrade project. In totaal zijn er twee iteraties geweest, waarna iedere keer een sanity check werd uitgevoerd. Er werd met name gecheckt op het maatwerk en de interfaces, in combinatie met de standaard functionaliteit. Planning was om de migratie volledig uit te voeren in het weekend. En zo geschiedde: vrijdagmiddag werd het startsein gegeven voor de migratie en zondag 12 uur was alles live. De gehele upgrade heeft slechts vier maanden in beslag genomen, waar MCX normaal rekening houdt met een projectduur van minimaal een half jaar.
 
Na de live-gang
Na de intensieve drie maanden is er een nazorg periode van een maand geweest, waarin geen bijzondere issues naar boven kwamen. MCX kan spreken van een goed verlopen upgradetraject, dat ook nog eens binnen afzienbare tijd afgerond kon worden. Dat was absoluut niet mogelijk geweest zonder de commitment van het Catharina Ziekenhuis. Zij stelde veel van haar medewerkers beschikbaar voor het testen van de applicatie en schroomde niet om soms op zeer korte termijn belangrijke beslissingen te nemen. Ook het ziekenhuis kijkt positief terug op het project. Harald van de Pol, manager Healthcare Intelligence bij het Catharina Ziekenhuis liet weten erg positief te zijn over de samenwerking met de mensen van MCX: “Ze waren altijd goed bereikbaar en dachten proactief mee. We hebben op de juiste momenten de juiste urgentie gekregen.” Een mooi compliment, waar MCX natuurlijk ontzettend trots op is.