Werken bij MCX Zoeken
Klanten

IBFD

16-01-2015
MCX is de stille kracht middels haar Oracle E-Business Suite Private Cloud van IBFD

IBFD. Het zal weinig mensen bekend in de oren klinken. Niet zo gek ook, want IBFD richt zich op een nichemarkt: internationaal belastingrecht. IBFD staat voor International Bureau of Fiscal Documentation. Toch bestaat het kenniscentrum al sinds 1938 en heeft het kantoren in Europa, Azië en Amerika. Doel is het verbreden van kennis over (internationaal) fiscaal recht. Het geven van duiding aan ingewikkelde fiscale beleidsstukken is een van de missies van het inmiddels 200-man sterke bedrijf. Het hoofdkantoor bevindt zich in onze hoofdstad, Amsterdam.

Alweer 15 jaar geleden maakte IBFD een algehele moderniseringsslag. Dat was ook de periode waarin de organisatie koos voor de Oracle E-Business Suite. MCX is al een flinke tijd betrokken bij het technisch beheer en de hosting van Oracle E-business Suite via een Private Cloud. Ties Jongsma, IT-manager bij IBFD: “In eerste instantie is MCX altijd via KPMG Advisory betrokken geweest. Ons beleid was altijd dat we één contractpartner hadden. Zo min mogelijk last, dat was het idee. Toen de contracten met KPMG Advisory afliepen hebben we het over een andere boeg gegooid. Sinds dat moment hebben we altijd direct contact met MCX.”

Ties beschrijft de Oracle E-Business Suite als de backbone van hun organisatie. “Wereldwijd gezien zijn we misschien geen enorm bedrijf, maar de systemen en databases van Oracle zijn key voor onze bedrijfsvoering. We gebruiken de Oracle E-Business Suite voor diverse (bedrijfskritische) facetten: financiële administratie, inkoop, verkoop, marketing, tele -services en -sales en managementrapportages. 24x7 beschikbaarheid van de systemen is hiervoor cruciaal, want we moeten altijd toegang hebben tot onze data en content.”

“Die continue beschikbaarheid heeft MCX eigenlijk al die jaren kunnen waarborgen”, vult Daan van den Bosch, Oracle Consultant bij IBFD, aan. “Het belangrijkste bewijs van onze naadloze samenwerking is eigenlijk dat de uptime vrijwel 100 procent is. Ik kende MCX al via mijn vorige werkgever. Ook bij IBFD weten ze hun imago als betrouwbare en flexibele kennispartner hoog te houden.”

Beide heren erkennen dat het prettig samenwerken is met MCX. Dit komt door de gelijkwaardige relatie tussen beide partijen. IBFD en MCX zijn echt partners, geen opdrachtgever en klant. “Eigenlijk raak je daardoor erg verwend,” vertelt Daan. “Als er iets mis is en ik heb de support van MCX nodig, dan word ik eigenlijk na een half uur al ongeduldig, mocht ik nog geen reactie gehad hebben. In feite is dat natuurlijk belachelijk snel, binnen een half uur antwoord. Menig vergelijkbare helpdeskpartij geeft pas na een dag antwoord. Het geeft wel aan dat je snel aan het hoge serviceniveau van MCX gewend raakt.”

De bevinding van Daan wordt beaamd door Ties: “Het is zo vanzelfsprekend voor onszelf, maar ook voor onze medewerkers dat alle data in Oracle E-Business Suite altijd beschikbaar is. En dat alles gewoon vlekkeloos werkt. MCX is wat dat betreft echt onze stille en onmisbare kracht. Ze verdienen het echt om meer in de spotlights te staan!”