Werken bij MCX Zoeken
Klanten

Lekkerkerker

16-01-2015
Lekkerkerker kiest voor het gemak van service en onderhoud bij MCX
 
Lekkerkerker is gespecialiseerd in de verhuur van rijplaten, draglineschotten, oprijschotten en bouwhekken. Het familiebedrijf, van oorsprong een sloopbedrijf, bestaat al sinds 1905 en is sinds jaar en dag gevestigd in Rotterdam. In totaal bestaat het bedrijf uit 14 personen, waarvan er 7 op kantoor werken. De rest is buitendienst. Voor de dagelijkse werkzaamheden gebruikt Lekkerkerker de Oracle E-Business Suite, waarbij MCX de hosting en het beheer verzorgt.
 
Van het gulden- naar het eurotijdperk
“We werken al een flinke tijd met Oracle E-Business Suite”, vertelt de huidige directeur Hans Stockmann. “Toen we overstapten van de gulden naar de euro, kon ons voormalige ERP-pakket deze valutawisseling niet aan. Het was te veel maatwerk. Eind 2003 stapten we daarom over naar een generieker systeem. Dat werd Oracle.”
 
De keuze voor on remote
Via Centric is Lekkerkerker destijds in contact gekomen met MCX. Lange tijd verzorgde MCX het beheer op afstand. De hardware bleef in bezit van Lekkerkerker zelf. Maar toen de hardware verouderde en de capaciteitsproblemen verergerden, rees de vraag of ze ook dit deel konden uitbesteden. Hans Stockmann: “De voordelen van uitbesteden, zoals geen omkijken meer en kostenbesparing, waren zo aanlokkelijk dat we hebben gekozen om zelf geen nieuwe hardware meer aan te schaffen. Sindsdien draait Oracle E-Business Suite in de Private Cloud van MCX. Tot op de dag van vandaag genieten we van het gemak van service en onderhoud.”
 
Geruisloze samenwerking
Hans Stockmann is zeer te spreken over de samenwerking. “De overgang naar de Private Cloud verliep geruisloos, de gehele transitie duurde slechts enkele weken. Ook als er vragen of problemen zijn, staan de mannen van MCX altijd klaar, ook buiten kantoortijden.” Grote problemen zijn er tijdens de steevaste samenwerking nooit geweest; alles draait heel stabiel. “MCX is eigenlijk zo’n partner die je alleen tegenkomt als je de factuur moet betalen”, grapt Hans Stockmann. “Maar in dit geval is dat een groot compliment. Het betekent simpelweg dat alles werkt zoals het zou moeten werken.”