Werken bij MCX Zoeken
Klanten

ROC Rijn IJssel

12-10-2017
“De professionaliteit van het MCX-team verdient grote complimenten”
 
In 2017 besloot het ROC Rijn IJssel het Studenten Informatie Systeem (verzorgd door PeopleSoft Campus Solutions) bij MCX in de Cloud onder te brengen. Het ging om het totale beheer van de infrastructuur en het technisch (applicatie)beheer. Een traject waarin het belangrijk was dat de eindgebruikers van het systeem niets zouden merken van de overgang. “De fysieke verhuizing van de applicatie en infrastructuur naar MCX is vlekkeloos verlopen”. Een tevreden Hans Vieth vertelt.
 
Kwetsbaarheid
“Wij waren een van de weinige ROC’s die het beheer van PeopleSoft Campus Solutions nog in huis hadden”, begint Hans Vieth, beleidsmedewerker studentenzaken, zijn verhaal. “Dat ging jarenlang prima, maar in de loop van de tijd groeide het besef dat we steeds kwetsbaarder werden. Dat komt mede door het feit dat een van de twee technische beheerders binnenkort met pensioen gaat.” In eerste instantie ging het ROC opzoek naar een vervanger. Maar dat bleek een moeizame exercitie. “Een goede technische beheerder is duur. En daarbij loop je ook nog eens het risico dat ze de organisatie weer verlaten.” Om toch 100 procent kwaliteit te kunnen garanderen, werden Hans Vieth en zijn collega’s via een partner in contact gebracht met MCX. Die partner was CY2, een consultancy-partij voor Oracle PeopleSoft Campus Solutions.
 
Samenwerking
Hans vertelt daarover: “We gaven CY2 eigenlijk de volledige vrijheid te bepalen wie zij zouden laten aanhaken voor het technisch beheer. We gingen ervan uit dat dat een kwalitatief goede partij zou zijn, net als CY2 zelf. Ik kende MCX overigens wel al. Veel andere ROC’s werken al met hen samen en die waren allemaal tevreden.”  
 
Professioneel team
Hoewel de eindgebruikers vrijwel niets van de live-gang hebben gemerkt, hebben de IT’ers veelvuldig en intensief contact gehad met de mannen van MCX. “Dat verliep zeer professioneel. De projectleider had de touwtjes goed in handen en de rest van het team wist van de hoed en de rand. De professionaliteit van het team kwam met name naar voren in de gezamenlijke vergaderingen. Die waren altijd tot in de puntjes voorbereid en ze hebben echt laten zien hoe ze een project van A tot Z succesvol en zonder problemen kunnen afronden. Wat dat betreft hebben wij allemaal eigenlijk veel van ze geleerd. Ons niveau van procesmatig denken is door MCX omhooggegaan.”
 
Toekomst
Nu MCX het totale beheer heeft overgenomen, kan ROC Rijn IJssel rekenen op zekerheid. “We zijn niet meer afhankelijk van verlof, pensioen of wat voor vormen van uitval dan ook in ons technische beheerteam. En dat geeft een fijn gevoel van zekerheid.” En de visie van Hans Vieth op de toekomst? “Voor dit jaar staat de upgrade van de PeopleSoft Campus Solutions-applicatie op de planning. Ook dat project zie ik met vol vertrouwen tegemoet. De mannen bij MCX zijn échte professionals die altijd net een stapje verder gaan. Ze verdienen een groot compliment.”