Werken bij MCX Zoeken
Klanten

Sweco Nederland

16-01-2015
Sweco realiseert kostenbesparing van 50 procent door dienstverlening MCX
 
Sweco, het vroegere Grondmij, maakt een mooie belofte op hun website. Het bedrijf ontwerpt en ontwikkelt namelijk de samenlevingen en steden van de toekomst. Dat doet de organisatie met name door ingenieursadvies en diensten te leveren op het gebied van architectuur. Sweco is één van de grootste Oracle E-Business Suite gebruikers. Niet qua omvang, maar zeker als het gaat om de hoeveelheid modules die ze gebruiken. Aan het begin van dit decennium zochten ze een nieuwe hosting en beheerpartner en kwamen uiteindelijk terecht bij MCX. Aan het woord is Erwin Ringes, Senior Business Consultant IT bij Sweco.
 
Vrijwel alle modules worden gebruikt
Sweco is een wereldwijd bedrijf en heeft alleen in Nederland al 8 kantoren. Het bedrijf ging in 2002 op zoek naar een Enterprise Resource Planning (ERP) pakket en kwam uiteindelijk terecht bij Oracle. Van projectadministratie tot tijdregistratie en voorraadbeheer, vrijwel alle modules van de Oracle E-Business Suite staan aan. In hun zoektocht naar een nieuwe hosting- en beheerpartner kwamen ze al snel uit bij MCX. Erwin Ringes: “Het was direct duidelijk dat de expertise van MCX heel hoog is. Alleen al toen we naar hun klantportfolio keken, waren we onder de indruk. Alle grote namen zitten bij MCX.”
 
Kostenbesparing
Niet alleen de expertise was een doorslaggevende factor in de keuze voor MCX. Ook het financiële plaatje bleek heel interessant. “MCX werkt met een vaste prijs per maand. Werken ze een uur meer of minder? Je hoort er nooit wat van. Dat is heel prettig. Maar wat nog mooier is, door onze overstap, hebben we 50 procent bespaart op de kosten voor het beheer en onderhoud van de E-Business Suite omgeving. Het gaat om een mega kostenbesparing, waar we uiteraard heel blij mee zijn”, aldus Erwin Ringes.
 
Tevreden over de dienstverlening
Kostenbesparing is niet het enige mooie resultaat van de samenwerking. Middels de Private Cloud oplossing van MCX draaien de systemen stabieler dan ooit, de performance is er eveneens flink vooruitgegaan. Erwin Ringes licht toe: “We zijn zeer tevreden met de diensten van MCX. We werken heel prettig met ze samen, zowel op strategisch als operationeel niveau. Strategisch zie je dat terug in de wil om proactief mee te denken. Ook als het gaat om zaken die niet per se in hun scope liggen. Operationeel bijvoorbeeld in het feit dat MCX altijd heel snel reageert op onze vragen. Dat gaat via een geavanceerd ticketsysteem. Daarnaast werken we met een vast contactpersoon bij MCX, die van de hoed en rand weet. Deze samenwerking verloopt perfect.”
 
Uitfaseren van Oracle
Toch is de samenwerking niet als alle andere samenwerkingen. Wat het in dit geval bijzonder maakt, is dat Sweco de Oracle E-Business Suite in de toekomst laat vervangen door een ander ERP-pakket. Concreet houdt dat in dat er geen upgrades worden doorgevoerd, het systeem is als het ware ‘bevroren’. Erwin Ringes sluit zijn verhaal daarom af met een mooi compliment. “MCX is een van de meest sympathieke leveranciers die ik ken. We vragen veel flexibiliteit en creativiteit van MCX, bijvoorbeeld omdat we werken in Release 11, die niet meer wordt ondersteund. Ondanks het feit dat onze samenwerking vroeg of laat zal eindigen, is MCX altijd een zeer betrouwbare en fijne partner geweest.”