Nieuws

Voor MCX begint het jaar goed!

29-01-2024
Het pand van MCX scoort excellent volgens de behaalde BEEAM-certificering!

Voor MCX begint het jaar goed! Na de laatste aanpassingen voldoet ons kantoorpand namelijk aan de voorwaarden om die felbegeerde BREEAM-certificering te behalen. Zo hebben we een insectenhotel geplaatst en vogelhuisjes opgehangen maar ook het energie-managementsysteem uitgebreid zodat we het stroomverbruik per groep kunnen meten. Allemaal verbeteringen om onze duurzaamheid te verhogen. En als resultaat dat felbegeerde certificaat. Met onder andere 114 zonnepanelen, groene wanden die computergestuurd voeding krijgen en de locatie op loopafstand van het OV, scoort ons pand zelfs ‘Excellent’ volgens de duurzaamheidscriteria. Nu kunnen we ons kantoor dus met recht het groenste gebouw van Apeldoorn noemen!

Maar niet alleen vanbuiten zijn we groen, ook vanbinnen zetten we ons in om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken. Zo scheiden we zoveel mogelijk ons afval en is het wagenpark van MCX volledig elektrisch. Bij de opslag van data kijken we zelf kritisch naar wat er bewaard moet worden en adviseren we onze klanten ook hoe ze hun data het beste in control kunnen houden. Door het tunen van databases of query’s kunnen we de doorlooptijd verkorten wat zorgt voor een lager stroomverbruik. En bij het deelnemen aan (studenten)beurzen kiezen we voor duurzame promotieartikelen. Zo werkt MCX aan een betere en duurzame toekomst.

Voor meer informatie over het BREEAM-certificaat van MCX zie de website van BREEAM:  https://www.breeam.nl/projecten/mcx-9443