Werken bij MCX Zoeken
Nieuwbouw MCX

Update nieuwbouw - What you see is what you get

14-02-2022
De bouw van ons nieuwe kantoorpand dat momenteel herrijst op de hoek van de Deventerstraat en de Quarles van Uffordlaan in Apeldoorn gebeurt op geheel eigen wijze. Er is voor dit ontwerp namelijk gekozen voor industrieel bouwen. Dat betekent dat alles de constructie en ook alle techniek in het zicht komt. Er wordt niets verstopt maar alles wordt juist getoond. Het is dus met recht: ‘What you see, is what you get.’

Er worden in het kantoor geen plafonds aangebracht en dat levert een uitdaging op voor de toppers van Bouwreus. Alle kabels en leidingen moeten om die reden in de vloeren verwerkt worden en dat is in de ruwbouw nog een hele puzzel. Deze precieze plaatsing is nodig zodat de kabels en leidingen in de wand komen te zitten en niet ernaast. Normaal gesproken wordt al het leidingwerk achter het plafond gestopt maar omdat alles in het zicht zit moet het helemaal symmetrisch worden geplaatst. Nu kan er bij het plaatsen van een leiding dus niet gekozen worden voor de kortste weg maar moet vooraf goed bedacht worden waar deze gebruikt gaat worden. 

De levering van de kozijnen laat op zich wachten maar om verdere vertraging te voorkomen is er gekozen om de ramen voorlopig wind- en waterdicht te maken met gewapend plastic. Deze tijdelijk oplossing zorgt ervoor dat de binnenkant van het pand droog kan worden. Het is belangrijk dat het beton op een natuurlijke wijze opdroogt om scheuren te voorkomen. Zodra ook de bovenste verdieping in zijn geheel dichtgemaakt is, kan er een heteluchtkanon geplaatst worden die zal zorgen voor extra droging en warmte. Dat laatst is nodig want in de wanden zit blik verwerkt en als het kwik rondom het vriespunt zou komen, kunnen deze wanden niet meer verwerkt worden aangezien de handen van de Bouwreuzen er dan aan vast zouden vriezen.