Neem contact op Zoeken
Blogs

​Is uw ERP-applicatie AVG-compliant?

09-10-2019
In de afgelopen jaren zijn organisaties zich steeds meer bewust geworden van de noodzaak van de bescherming van persoonsgegevens. De invoering van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) in mei 2018, heeft dit proces verder versneld.

Toch voldoen veel ERP-systemen bij diverse organisaties nog altijd niet volledig aan de richtlijnen van de AVG.

De Dutch ERP Cloud
Wanneer u kiest voor de Dutch ERP Cloud krijgt u de beschikking over twee oplossingen waarmee u als organisatie in staat bent om met uw applicatie in onze Cloud maximaal te voldoen aan de richtlijnen van de AVG.

Oplossing nummer één betreft de implementatie van Enshore Datamasker, de tweede oplossing betreft de inrichting van de Oracle Personal Data Removal Tool.

In de komende twee alinea’s worden deze oplossingen verder toegelicht.

Enshore Datamasker
Feit: Zonder toestemming van de eigenaar is het niet toegestaan om te testen met persoonsgegevens. Het feit dat u alleen laat testen door mensen die ook op de productieomgeving bij deze persoonsgegevens kunnen doet hier niets aan af.

De Enshore Datamasker is een datamasker oplossing die privacygevoelige gegevens in testdata vervangt door representatieve synoniemen. Deze oplossing is toepasbaar op elk type persoonsgegevens, waaronder BSN-nummers, postcodes of straatnamen. Daarnaast is het mogelijk om de data binnen een zelf aangegeven range te maskeren zodat de verhoudingen in de testdatabase intact blijven. Met de tool kan de data zowel omkeerbaar (pseudonimiseren) als onomkeerbaar (anonimiseren) worden gemaskeerd. Met de Enshore Datamasker voldoet uw test/project omgeving aan de gestelde eisen omtrent maskeren vanuit de AVG.

Oracle Personal Data Removal Tool
Feit: U moet persoonsgegevens kunnen verwijderen indien de persoon in kwestie hierom vraagt.

Voor deze, en diverse andere situaties, heeft Oracle de Oracle Personal Data Removal Tool ontwikkeld. Deze tool kunt u middels een Oracle update(patch) beschikbaar maken en maakt het mogelijk om gestructureerde persoonlijke data op te sporen en desgewenst te verwijderen uit uw ERP (productie) omgeving.

In de Dutch ERP Cloud wordt de Oracle Personal Data Removal Tool voor u ingericht. Onze consultants zijn gespecialiseerd in de analyse, de installatie, en de inrichting van deze oplossing en kunnen u helpen bij het verwijderen van data uit uw productieomgeving.

Contact
Mocht u naar aanleiding van bovenstaande nog vragen hebben, mail dan gerust naar contact@dutcherpcloud.nl.