Werken bij MCX Zoeken
Blogs

Oracle CloudWorld Tour

16-05-2024
CloudWorld 2024 Op 15 maart zijn er drie MCX-collega’s afgereisd naar Londen om de Oracle CloudWorld Tour 2024 te bezoeken. Hieronder een verslag van deze dag door collega Mark Kempers, Infrastructure Specialist bij MCX.

Dit congres stond in het teken van het verzamelen van kennis, de verbinding zoeken en elkaar inspireren en werd geopend met een keynote door de Executive Vice President van Oracle, Doug Kehring. Hij lichtte in zijn presentatie de nieuwe aanpak van Oracle toe en gaf aan dat het niet alleen om het verkopen gaat, maar ook het helpen met de migratie naar de cloud of,  zoals Oracle het noemt, de Customer Success Service (CSS). Als vervolg op de presentatie werden voorbeelden gegeven van de Customer Success Service bij klanten, zoals de cloud migratie van Michelin banden in Frankrijk die met hun hele eBS straat zijn gemigreerd. Het was voor ons erg interessant om te horen hoe deze migratie gegaan is en welke stappen zijn genomen om dit doel te bereiken.

Na de keynote was het tijd om ons op te splitsen en de break-out sessies bij te wonen die voor ons van toegevoegde waarde zouden zijn. Het was tenslotte ons doel om extra kennis te vergaren of nieuwe ideeën op te doen die we kunnen inzetten voor de klanten van MCX. We hebben informatie gekregen over de nieuwe technieken in de Oracle Cloud, presentaties van andere Oracle klanten beluisterd en handvatten gekregen om klanten op de juiste manier naar de Oracle Cloud te migreren.

Veel van de presentaties werden gegeven door medewerkers van Oracle maar het was goed om ook de ervaringen van klanten zelf te horen. Een van de klanten die hun ervaringen met ons hebben gedeeld, was gemeente Rotterdam. Zij gaven een presentatie over hun migratie naar de Oracle Cloud. De inhoud van de presentatie ging over hun migratie van eBS on-premise naar Oracle Fusion (bepaalde modules) en wat daarbij kwam kijken. Het hele traject werd besproken met daarbij tijdlijnen en technische tekeningen.

Tijdens de lunchpauze was er een mogelijkheid om te netwerken en verhalen van andere partners te horen. Dit gaf een goed beeld over de manier hoe zij met migraties en beheer op de Oracle Cloud omgaan.

Na de lunch werden de verdiepende sessies vervolgd. Als afsluiter hebben we op uitnodiging van Oracle een presentatie mogen bijwonen die ging over Oracle Cloud en Defensie/Inlichtingen. Er werd o.a. de vraag gesteld; ‘Hoe kun je gebruik maken van de Oracle Cloud op het vlak van Defensie en Inlichtingen zonder daarbij concessies te hoeven doe op security en privacy?’ Het was mooi om te zien dat er interessante gesprekken ontstonden. Een aantal partners van Oracle kreeg de mogelijkheid om te vertellen wat zij voor de instanties van defensie hebben gedaan op de Oracle Cloud, met name gericht op Oracle Roving Egde. Na deze interessante afsluiter was het tijd voor een netwerkborrel. Helaas was het een korte borrel voor ons want het was alweer tijd om naar het vliegveld te gaan.

Terugkijkend was het een dag waarin we veel informatie in ontvangst hebben genomen en veel interessante feiten te weten zijn gekomen. MCX is continu bezig met het innoveren en daar hoort de Oracle Cloud bij. Een dag op CloudWorld geeft ons nieuwe inzichten hoe wij klanten kunnen helpen om resources naar de Oracle Cloud te kunnen migreren en bijvoorbeeld het Multi Cloud concept kunnen toepassen. Een database in Micrsoft Azure en de applicatie in de Oracle Cloud?

Dat zijn mogelijkheden die we met de opgedane kennis kunnen toepassen. Met de specialisten op Oracle applicatie vlak en infrastructuur specialisten kunnen we alles uit de Oracle Cloud halen om de applicatie optimaal te laten draaien. Met het Cloud Adoption Framework dat Oracle heeft uitgegeven, kunnen we samen met jou kijken naar de beste oplossing en dat technisch vertalen naar een optimale infrastructuur.