Blogs

Op bezoek bij INNIO

29-02-2024
Half januari zijn een aantal collega’s van MCX op bezoek geweest bij INNIO is Jenbach, Oostenrijk. Wat begon met een logistieke uitdaging en de vraag of de fysieke ontmoeting wel plaats zouden vinden, eindigde gelukkig in een vruchtbare en succesvolle trip! Hieronder vertelt Marjan Veerman, servicemanager bij MCX, over het succes van dit klantbezoek.

Vanuit het INNIO-accountteam waren Chris Spaans, accountmanager, Michael Verzijl, Lead Consultant en ikzelf uitgenodigd om deel te nemen aan een klantbezoek samen met een medewerkersteam van Enshore, onze partner voor het functionele beheer. Bepakt en voorbereid stonden we maandagmiddag klaar op Schiphol toen bleek dat onze vlucht naar Innsbruck gecanceld werd! Er gaan niet dagelijks vluchten naar Innsbruck dus het werd een uitdaging om op tijd op onze bestemming te komen. Even leek het erop dat we helemaal niet meer in Oostenrijk zouden aankomen maar na wat speurwerk vonden we toch een optie om onze vlucht en huurauto om te boeken naar Salzburg. Compleet met een hevige sneeuwbui arriveerden we laat in de avond alsnog bij ons hotel. Een wat langere reisdag dan vooraf gepland maar wel een unieke gelegenheid om je collega’s goed te leren kennen.

De volgende ochtend vroeg stond de ontmoeting met INNIO gepland. Deze vond gelukkig plaats zonder vertraging. In deze fabriek van INNIO worden gasmotoren, generatorsets, warmtekrachtkoppelingen en materieel voor energieopwekking en compressors geproduceerd. Een enorm industrieel complex in een klein dorp. Je kunt je voorstellen dat INNIO in deze gemeente zorgt voor een grote werkgelegenheid.

Tijdens ons bezoek hebben we uitgebreid gesproken over de dienstverlening van MCX. We hebben het gehad over wat er goed gaat en wat er nog beter zou kunnen. Maar ook over de projecten die op dit moment lopen en nog van start gaan en wat we op de langere termijn met elkaar willen bereiken.

Terugkijkend hebben we geconcludeerd dat we in 2023 vooral veel gewerkt hebben aan stabiliteit van de omgeving, een mooie prestatie. Ook het vertrouwen tussen INNIO en MCX en Enshore is nog meer gegroeid. Een logische vervolgstap is het verder optimaliseren en professionaliseren van de dienstverlening. Er zijn acties gedefinieerd die we dit jaar met elkaar gaan oppakken zoals rapportages en overlegstructuren. Ook hebben we een mooie projectkalender vastgesteld met maar liefst 10 projecten die we dit jaar gaan oppakken en succesvol willen afronden.

De directeur van MCX, Johan van Veen, heeft zijn vakantie onderbroken om een dag bij ons aan te haken. Hij had een MCX-klok voor INNIO meegebracht, die bij de collectie van ‘wereldklokken’ kon worden gehangen. Zoals de foto laat zien, heeft de klok inmiddels een mooie plek aan de muur gekregen!

Als afsluiting van ons bezoek hebben we een rondleiding gekregen over het indrukwekkende complex. Het is mooi om te zien hoe, het werk dat wij verrichten, bijdraagt aan het eindresultaat!