Werken bij MCX Zoeken
Blogs

Lees hier waarvan Bernard een magisch gevoel krijgt

14-02-2024
Bernard is sinds 2002 in dienst van MCX en vertelt over zijn ervaringen bij MCX. "Lang geleden werkte ik als beheerder van Oracle applicaties bij een bedrijf in Almere waar ik het erg naar mijn zin had, al begon de reisafstand mij wel tegen te staan."

Via een goede kennis kwam ik in contact met een bedrijf in mijn woonplaats Apeldoorn, die Oracle applicaties beheert. MCX was bij mijn start nog heel klein, er werkten maar vier collega’s.

Het echte pionieren dat we hadden, gebeurt nu niet meer maar de sfeer van het opbouwen en creëren is er gelukkig nog steeds. Er wordt voldoende ruimte gegeven voor nieuwe initiatieven en deze worden ook gewaardeerd. Je hebt nu alleen wel meer collega’s die je moet overtuigen van je ideeën.

Het fijne aan het werken bij MCX is de toegankelijkheid van collega’s. Er is veel bereidheid om elkaar te helpen en met z’n allen beter te worden. Dat we als collega iets bedenken en dat we daar als bedrijf van groeien, daar word ik enthousiast van. Als voorbeeld de cloningtool Dolly voor het automatisch verversen van testomgevingen, die heb ik gebouwd en voorzie ik nog altijd van nieuwe features.  En ook het beheerportaal Gisgo waarmee klanten meer controle hebben over hun omgevingen. Deze heb ik samen met twee collega's kunnen opbouwen tot onmisbare bouwsteen van de bedrijfsvoering – dat voelt als pure magie.

Het werken voor veel verschillende klanten aan heel diverse systemen, is een pluspunt. Deze variëteit zorgt er voor dat er voldoende te leren is en dat de uitdaging blijft. Ik vind het namelijk belangrijk om me te blijven ontwikkelen zodat ik niet stil kom te staan.