Neem contact op Zoeken
Blogs

Waarom releasemanagement voor u tot het verleden behoort!

23-05-2019
Door de toenemende stroom van ontwikkelingen en digitalisering, verandert software continu. Maar wat betekent dit nu voor uw ERP-systeem?
 
Anno 2019 zijn steeds meer organisaties afhankelijk van hun ERP-systeem. Het is dus funest voor een organisatie wanneer er een grote verstoring binnen haar ERP-systeem ontstaat door de introductie van nieuwe softwareversies. Helaas bestaat het beeld dat het updaten van een ERP-systeem tijdrovend is en enorm veel kosten met zich meebrengt. Hierdoor stellen organisaties updates van hun ERP-systeem vaak uit.
 
Gevolg hiervan is dat updates zich opstapelen waardoor er uiteindelijk een grote en duurdere upgrade noodzakelijk is. Dit vergt hoge investeringskosten van uw organisatie die voorkomen kunnen worden. Oudere softwareversies van uw ERP-systeem vormen daarnaast een risico voor de veiligheid van uw ERP-systeem. Het nadeel van het gebruik van verouderde versies is dat deze mogelijk lekken bevat die door hackers kunnen worden misbruikt. Het is dus raadzaam om de systemen regelmatig te voorzien van de nieuwste versies van de software, zodat hackers geen kans krijgen om bij uw  gegevens te komen.

Releasemanagement uitbesteden
Veel organisaties besteden hun releasemanagement daarom uit, waarbij de systemen regelmatig voorzien worden van minder ingrijpende (kleinere) subversies (zoals van R12.2.6 naar R12.2.8). Hierdoor maken ze zorgeloos en optimaal gebruik van de nieuwste versies van de software, zonder hoge investeringskosten.
 
Releasemanagement richt zich op de implementatie van de software. Het omvat het beheer van de voorbereiding tot implementatie binnen uw ERP-systeem. Voorafgaand aan een implementatie wordt er in de voorbereiding uitgebreid aandacht besteed aan de testcriteria waaraan de nieuwe software moet voldoen, ook wel acceptatiecriteria genoemd. Tijdens de ontwikkeling wordt de update van uw productieomgeving meerdere malen getest op een tijdelijke omgeving. Quality Assurance (QA) medewerkers beoordelen en rapporteren de uitgevoerde tests. Dit zorgt voor een verlaagd risico op verstoringen. Tot slot wordt na goedkeuring van onze QA-medewerkers de update zonder dat u hier hinder van ondervindt voor u geïmplementeerd. Elk stuk nieuwe software wordt aan hetzelfde implementatieprotocol onderworpen, zodat de implementatie van verbeterde software binnen uw ERP-systeem altijd vlekkeloos verloopt.
 
Dutch ERP Cloud
In de Dutch ERP Cloud ondersteunen wij met onze Oracle professionals graag uw organisatie bij uw ERP-releasemanagement. Onze professionals zorgen ervoor dat eventuele veiligheidsissues worden voorkomen en voorzien u van de nieuwste functionaliteit binnen uw modules. Daarnaast garanderen wij dat u zo min mogelijk hinder ondervindt van de updates en zorgen wij ervoor dat uw processen probleemloos overgaan op de nieuwste versie. MCX en Enshore ontzorgen u, waardoor het voor uw organisatie mogelijk is om te blijven focussen op de bedrijfsvoering.
 
Bij de Dutch ERP Cloud staan wij altijd voor u klaar om vrijblijvend de mogelijkheden met u te bespreken. Onze consultants zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van releasemanagement en voorzien uw systemen graag regelmatig van de nieuwste software.
Mocht u naar aanleiding van bovenstaande nog vragen hebben, mail dan gerust naar contact@dutcherpcloud.nl