Werken bij MCX Zoeken
Blogs

Tim vertelt over het vertrouwen dat hij bij MCX krijgt

14-02-2024
"De vrijheid om mijn eigen werk te organiseren en de verantwoordelijkheid die daarbij hoort, past goed bij mij. Tijdens mijn stage ben ik hier aan gewend geraakt en nu wil ik niet meer weg!"

Ik denk graag na over het probleem en mogelijke oplossingen voor complexe vraagstukken voor klanten, spar daarover met mijn collega’s en ga dan zelf of samen, werken aan de beste optie. Maar ook ons eigen IT- landschap toekomstbestendig inrichten is een van mijn taken. Dit zorgt ervoor dat je net iets verder moet denken dan de korte termijn. Juist omdat we een groot landschap hebben, kan de impact van wijzigingen groot zijn.

‘Eerlijk zaken doen’ vind ik een heel belangrijke waarde en MCX gelukkig ook. Doordat klanten bij ons een ‘fixed price’ hebben, kan ik samen met mijn collega’s werken aan duurzame oplossingen zonder me druk te maken over het aantal uur. Dit zorgt ervoor dat we duurzame oplossing kunnen creëren die ook voor meerdere klanten inzetbaar zijn. Zo werken we aan kwaliteit én efficiëntie. 

De korte lijnen binnen dit bedrijf zorgen mede voor een goede sfeer. We gaan heel informeel met elkaar om en de basis is vertrouwen, wat ik heel fijn vind. Ik waardeer de collega’s die hun slaap verruilden voor het aftellen tot mijn verjaardag tijdens ons jaarlijkse MCX-weekend. Dat kenmerkt heel erg het samen-gevoel bij MCX.

Ondanks dat het hier ‘gewoon’ is om thuis te werken is mijn advies voor mijn nieuwe collega’s om in het begin elke werkdag naar kantoor te komen. De praatjes bij de koffieautomaat leveren veel op zoals informatie over een nieuwe klant of een aanbesteding. En daarnaast draagt je aanwezigheid (sneller) bij aan het samen-gevoel dat ik hierboven heb beschreven.